Coś na deser: stefanka (mniam!) | Gazeta Bałtycka
Opublikowano: 17.04.2014

Coś na deser: stefanka (mniam!)

Nie masz pomysłu na zrobienie słodkiego wypieku? Polecam ciasto o nazwie „stefanka”. Poniżej przedstawiam składniki do upieczenia tego placka oraz sposób jego przygotowania.

CiastoStefanka

  • Składniki:

1) 1 litr mleka

2) 1 szklanka cukru

3) 1 margaryna Palma

Wszystko zagotować.

4) 1 szklanka kaszy manny

5) 2 łyżki kakao

6) 5 paczek herbatników Petit Beurre

  • Sposób przygotowania:

Po zagotowaniu mleka z cukrem i margaryną wsypać kaszę. Gdy kasza zgęstnieje, dodać kakao i wylać je gorące na wyłożone na blasze herbatniki. Herbatniki znajdują się z obu stron (spód i góra).

VN:F [1.9.22_1171]
OCEŃ ARTYKUŁ
Wynik: 8.8/10 (wszystkich: 5)
Coś na deser: stefanka (mniam!), 8.8 out of 10 based on 5 ratings
Polub Gazetę Bałtycką na Facebooku:

Autor

Rafał Bucholc

- żurnalista, komentator sportowy. Miłośnik piłki nożnej i sympatyk tenisa ziemnego. Meloman, interesuje się geografią, historią, kinematografią i polityką. E-mail: raffalb@o2.pl

Dodaj komentarz

XHTML: Można użyć znaczników html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>